Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

(vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen)

(Bewerkt uit Allerhande van AH)

Ingrediënten: asperges met ravioli
 

  • 500 g groene asperges
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie of echt zongedroogd
  • 1 1/2 zakje verse basilicum (à 15 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g Manchego-kaas (versgemalen)
  • zwarte peper
  • 8 lasagnebladen, liefst groene
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje veldsla
  • 1 eetlepel roomboter ongezouten
  • 1 bekertje room (125 cl)
  • nootmuskaat
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • staafmixer

Bereiding:
Voorbereiden: (Kan halve dag van te voren).
Asperges wassen en punten van ca. 4 cm eraf snijden. In steelpan met kokend water aspergepunten in ca. 3 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Houtachtige uiteinden van aspergestelen afsnijden. Stelen schuin in plakjes van ca. 1/2 cm snijden. Tomaatjes in stukjes snijden. Basilicum in reepjes snijden, vier kleine toefjes achterhouden voor garnering.In wok olijfolie verhitten. Asperges op matig hoog vuur in ca. 4 minuten al omscheppend beetgaar bakken. Tomaatjes en 2 eetlepels basilicum ca. 1 minuut meebakken. 1/4 Deel van Manchego grof raspen, rest in blokjes van ca. 1/2 cm snijden. Van vuur af kaasblokjes door asperges scheppen. Op smaak brengen met peper.Bakplaat bekleden met bakpapier. In ruim kokend water lasagnevellen volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Over rand van vergiet laten uitlekken. Vellen lasagne op bakplaat leggen. Aan één kant flinke eetlepel asperges scheppen en lasagnevellen dubbelvouwen. Tot gebruik afdekken met plasticfolie.Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van veldsla worteltjes verwijderen. In pan boter smelten. Bosui, veldsla en rest van basilicum erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes smoren. Room toevoegen en met staafmixer alles pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met tamari, peper en snufje nootmuskaat.Bereiden: Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Vier borden voorverwarmen. Bakplaat in midden van oven schuiven en ravioli in 5 à 7 minuten door en door heet laten worden. Veldslasaus zachtjes opnieuw verwarmen. Op borden laagje saus scheppen. Op elk bord 2 ravioli's leggen. Beetje saus erover schenken en garneren met aspergepunten, geraspte kaas en toefje basilicum.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Asperges met ravioli"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>