Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. Met dank aan Karina die me dit recept toestuurde

Gebruik bij voorkeur biologische producten

Ingrediënten: uientaart
 

  • 1 kg. uien (biologisch) 
  • 2 dl. sojamelk 
  • 1/2 theelepel zout   
  • 250 gram tofu in blokjes gesneden of sojagehakt   
  • versgemalen peper 
  • 2 eetlepels verse basilicum. Grof gescheurd
  • 3 eetlepels verse bieslook fijn gehakt 
  • 2 theelepels Tamari of Shoyu
  • 50 ml. geweekte couscous   
  • scheutje olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Bladerdeeg voor een springvorm van 25 cm. doorsnede 
  • Extra: fruitsalade van seizoensfruit met lekker wat kwark erdoor

Bereiding:
Verwam de oven voor op 175 graden. Fruit de uien met zout in de olie tot ze zacht en doorzichtig zijn. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en bak deze  5 minuten voor in de oven. Vermeng ondertussen sojamelk,  tofu, peper, basilicum en sojasaus en maak er met de staafmixer een gladde pasta van. Vermeng dit met de uien, bieslook en couscous, goed doorroeren, en giet het in de springvorm. Bak de taart ca. 30 tot 40 minuten.  Wel paar kijken of het niet verbrand

Serveren met een fruitsalade van seizoensfruit naar eigen smaak met lekker wat kwark erdoor. 
 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Uientaart"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>