Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Aangepast naar een recept van 'kokenonline'

Ingrediënten: paprikastampot met kaasblokjes
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 2 uien grof gehakt
  • aardappelen voor vier personen
  • wat groentebouillon of magere melk
  • 200 g jonge kaas in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • Extra: gemengde salade. Zie salades.

Bereiding:
Kook de goed gewassen en schoongeboende nieuwe aardappelen in weinig water gaar.
Fruit de uien in de olijfolie tot die zacht zijn (niet te hoog vuur) en voeg na een paar minuten de paprikablokjes toe en bak deze kort (drie minuten) mee.
Stamp de gekookte aardappelen tot een smeuiïge stampot met hulp van wat groentebouillon of magere melk.
Roer hierdoor het uien/paprikamengsel en de klein gesneden kaasblokjes en laat op zacht vuur de stampot nog even doorwarmen tot de kaas begint te smelten.
Vlak voor het opdienen de peterselie door de stampot roeren.

Serveer met gemengde salade. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Paprikastampot met kaasblokjes"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>