Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  

Ingrediënten - Broccolipasta voor 2 personen:

Ingrediënten voor twee personen:
- struik broccoli
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- volkoren tagliatelle of kamut
- stukje verse parmezaamse kaas (ca 100 gram)
- 2 tomaten
- beetje zure room of crème fraiche
- scheut olijfolie (ca 2 eetlepels)
- ½ blokje groentebouillon
- peper uit de molen
- (evt) scheutje witte wijn 

1. Zet een pan op met zoveel water dat de broccoli er ruim in gekookt kan worden.
2. Verhit de olie in een gietijzeren pan met dikke bodem. Pel de sjalotten en snij ze in de lengte in vieren, snij twee van de drie knoflooktenen in dunne plakjes. Fruit knoflook en sjalot in de olie. Let op de temperatuur, het moet sissen als ze in de pan gaan maar het mag niet zo heet zijn dat ze verbranden. Roer regelmatig. De sjalot en knoflook moeten als het ware 'leegbloeden' in de olie en zoveel mogelijk smaak afstaan.
3. Doe als het water kookt de broccoli erin, laat ca 5 minuten koken (zet de kookwekker). Test daarna of de broccoli beetgaar is, niet te zacht maar ook niet te hard, als ze te hard is nog even laten koken. Haal de broccoli met een schuimspaan uit de pan, bewaar het kookvocht en zet de broccoli even weg in een schaal (giet er, als je de frisse kleur wilt behouden, ijskoud water over, laat even staan en giet daarna af). 
4. Doe een klein scheutje olijfolie in het broccoli-kookwater. Kook nu de tagliatelle of kamut hierin zolang als op het pak staat aangegeven. Laat uitlekken in een zeef (door het toevoegen van de olijfolie aan het kookwater plakt de pasta niet) en vang het kookwater op. 
5. Rasp ondertussen de parmezaanse kaas op een fijne rasp. Snij de tomaten in kleine stukjes. Voeg de tomaten bij de knoflook en sjalot, pers het verse derde knoflookteentje erboven uit, laat even sudderen, doe dan de afgegoten broccoli erbij, scheutje van het broccolikookvocht erbij en als je het hebt staan een scheutje witte wijn. Voeg zure room of crème fraiche naar smaak toe. Warm door onder goed roeren. Het moet niet echt een saus worden, maar wel voldoende smeuïg zijn. 
6. Maak af en op smaak: voeg de parmezaanse kaas toe, roer goed, en doe tenslotte de uitgelekte pasta erbij. Als het te droog wordt, nog wat broccolikookvocht toevoegen. Draai flink wat peper uit de molen over de pasta. Dien op per portie in een kom.

Serveer extra een salade van veldsla. Zie salades
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Broccoli met pasta"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>