Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit SLA

Ingrediënten: notengehakt met paprikasaus, aardappelen en spercieboontjes
 

  • 1-1,5 kg. Aardappelen
  • 500-750 gram spercieboontjes
  • 250 gram gemengde noten (geen pinda's)
  • scheutje tamari of shoyu
  • peper
  • 3 scharreleieren
  • 125 gram kwark
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel kummelzaadjes
  • 3 rode paprika's schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 rode peper zonder zaad en in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
  • Extra vier èènpersoons ovenschaaltjes

Bereiding:
Meng in een mengkom de grof gehakte noten, peper, tamari of shoyu, eieren, kwark, kummelzaadjes en de Parmezaanse kaas.
Verdeel dit mengsel over de vier ovenschaaltjes en bak deze in een voorverwarmde oven (180 graden C) goudbruin.
Maar intussen de paprikasaus: kook de stukjes paprika en rode peper ca. 19 minuten in een bodem water. Gietr ze daarna af en pureer met staafmixeer en breng op smaak met tamari of shoyu. Roer er de olijfolie door en serveer bij het notengehakt.

Serveer bij gekookte aardappelen en beetgaar gekookte spercieboontjes.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Sperciebonen met notengehakt"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>