Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: spinazietaart met gebakken aardappeltjes

  • 1 pak diepvriesspinazie
  • 4 eieren (scharrel of gras)
  • bakje feta
  • zakje verse blaadjes basilicum (2 flinke eetlepels kleingesneden)
  • handjevol pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • roomboterbladerdeeg

Nodig: springvorm of ovenschaal Bladerdeeg ontdooien
Ovenschaal met bladerdeeg bekleden, gaatjes inprikken met vork en de schaal in de voorverwarmde oven en bladerdeeg bekken tot het geheel licht verkleurd. Nu de schaal uit de oven. Oven warm laten.
Ondertussen: spinazie ontdooien en in kom doen, voeg daarbij de geklopte eieren, feta in stukjes gesneden toevoegen, basilicum erbij.
In droge koekenpan kleingesneden knoflook kort bakken, pijnboompitten toevoegen en licht roosteren.
Knoflook en pijnboompitten mengsel mengen met het spinaziemengsel. (goed door elkaar roeren).
Het gehele mengsel nu in de bladerdeegvorm doen en verspreiden.
Het geheel terug in de hete oven (200 graden) en nog een minuut of vijf bakken. Let op dat de bladerdeeg niet verbrand. Als het mengsel stijf is (prik met breinaald) is de schotel gaar.

Serveer voor ieder persoon een punt spinazietaart met gebakken aardappeltjes ( neem daarvoor voorgekookte aardappeltjes zonder toevoegingen of kook eerst zelf de aardappelen en hak die in blokjes) en een gemengde salade (zie salades)


Bereiding:
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Spinazietaart"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>