Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten kippenlevertjes met perzik:
 

  • Zilvervliesrijst voor vier personen
  • Kippenlevertjes (liefst biologisch) voor vier personen (ca. 500 gram)
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 groene paprika klein gesneden
  • 1 blik halve perziken op eigen sap of drie verse rijpe perziken gevierendeeld
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • tamari of shoyu en peper
  • Extra: fruitsalade van seizoensfruit naar eigen smaak



Bereiding:
Kook zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing
Kook in andere pan de kippenlevers 1 minuut. Goed afspoelen en uit laten lekken.
Bak in de olijfolie op niet al te hoog vuur de uien en paprika.
Voeg na een minuut of vijf de kippenlevers toe en bak deze een minuut of vijf omscheppend mee. Breng op smaak met wat tamari of shoyu en peper.
Voeg nu de perzikken toe en laat het geheel nog een minuut of vier doorwarmen.
Serveer de kippenlevertjesschotel met de rijst en een fruitsalade van seizoensfruit naar smaak.
 

 

 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Kippenlevertjes met perzik"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>