Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  Naar een recept van Willemien

Ingrediënten: Mexicaanse bonenschotel met taco's en avocadosalade vooraf

  • Verschillende soorten bonen. Bv. bruine bonen, jonge capucijners, kidneybonen, witte bonen
  • Kant en klare taco's (uit supermarkt)
  • 1 paprika in stukjes gehakt
  • 1 rode ui
  • knoflook geperst
  • crème fraiche of zure room, 125 ml.
  • Geraspte jonge kaas, 100 gram
  • Tofugehakt
  • Olijfolie, niet koud geperst met klontje roomboter zonder zout voor het bakken. Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet.
  • Tamari of Shoyu

Vooraf Avocado met sinaasappel en banaan
Neem twee handsinaasappelen, 2 perssinaasappelen, 2 rijpe avocado's, 2 bananen, 1 eetlepel honing, mespuntje gemberpoeder en citroensap
Schil de handsinaaappelen en verwijder vellen en pitten. Pers de perssinaasappelen en vermeng het sap met de honing en gemberpoeder. Laat het gemengde sap 2 minuten zachtjes koken en vervolgens afkoelen.
Snijd de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met wat citroensap. Schil de bananen en snijd ook die aan plakjes en vermeng daarna de avocado-, banaan- en sinaasappelstukjes.
Roer nu dit mengsel door de afgekoelde sap en doe het geheel in de twee avocadohelften (schil).


Bereiding Tacoschotel:
Laat bonen uit potjes uitlekken en spoel ze af met water ( zelf de bonen weken en koken kan natuurlijk ook).
Pers de knoflook, snipper de ui en rul het tofugehakt en bak dit mengsel in de olijfolie met een klintje roomboter. Pas op voor aanbranden, dus het vuur niet te hard.
Voeg na vijf minuten de paprika toe en de tamari of shoyu (niet teveel)
Na tien minuten de bonen toevoegen en goed door laten warmen.
Vet een ovenschaal in met roomboter, niet te vet.
Vul de taco's met het bonenmengsel en schik de gevulde taco's in de ovenschaal.
Verdeel de crèmefraiche over de gevulde taco's
Strooi de geraspte kaas over de gevulde taco's
Verwarm de oven op 225 graden en laat de ovenschotel daarin staan tot de kaas een bruingele kleur heeft.

Opdienen met een vruchtensalade (zie salades)

Een glas rode wijn smaakt hierbij voortreffelijk. Elke dag een of twee glazen rode wijn is sowieso aan te raden volgens Houtsmuller.  


Plaats een reactie ...

Reageer op "Bonenschotel met taco's en avocadosalade vooraf"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>