Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Naar een recept uit Allerhande, recept voor twee personen, verdubbel ingrediënten voor vier personen.

Ingrediënten: zomergroenten met geitenkaas
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 200 gram verse sperciebonen
  • 4 teentjes knoflook fijngeperst
  • twee verse paprika's, kleingesneden
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 2 kleine geitenkaasjes
  • 2 stukken ongebleekt bakpapier van 40 x 40 cm.
  • Extra: veldslasalade met olijven en zongedroogde tomaten. Zie salades.
  •  

Bereiding:
Kook de sperciebonen in ruim water beetgaar.
Op matig vuur de knoflook fruiten, niet te hard bakken, meer smoren.
Paprika toevoegen en zachtjes mee laten bakken, een minuut of vijf.
Geitenkaasjes in 6 puntjes snijden
Van bakpapier twee kommetjes maken rondom je hand en opstaande rand maken van ca. 15 cm.
Vul de kommetjes met de geitenkaas, uitgelekte sperciebonen, gehalveerde cherrytomaatjes en de knoflook/paprika. Voeg eventueel wat peper en klein scheutje tamari of shoyu toe, maar is niet echt nodig.
Laat groentenkommetjes in ca. 15 minuten in voorverwarmde oven van 200 graden C. goed heet worden.

Serveer met veldslasalade. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Zomergroenten met geitenkaas"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>