Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten knolselderij met ansjovis:
 

  • 2 blikjes ansjovisfilets
  • olijfolie
  • 3 grote uien in ringen gesneden
  • 3 dl. creme fraiche
  • 4 dl magere melk
  • 1 ei losgeklopt
  • 750 gram aardappels in reepjes gesneden
  • 750 gram knolselderij in reepjes gesneden
  • tamair of shoyu
  • 50 gram roomboter zonder zout
  • fruitsalade naar eigen smaak of zie salades

Bereiding:
Spoel de ansjovis onder lauw water schoon en dep ze droog met keukenpapier
Bak de uien in de olijfolie goudbruin (regelmatig omscheppen)
Meng de creme fraiche met het ei en de melk
Boter een ovenschaal licht in.
Verdeel de helft van de uien over de bodem van de ovenschaal, daarop de helft van de aardappelreepjes en de helft van de knolselderijreepjes.
Verdeel daarover de ansjovisfilets en bedek deze dan weer met een laagje uien, aardappelreepjes en knolselderijreepjes. Besprenkel met wat tamari of shoyu.
Schenk hierover het roommengsel en bestrooi licht met enkele kleine klontjes roomboter erop.

Bak de schotel goudbruin en gaar in 50 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Na 20 minuten de oven naar 175 graden
Serveer met fruitsalade naar eigen smaak
 

 

 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Knolselderij met ansjovis"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>