Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten roergebakken paksoi: Van www.vegatopia.com en aangepast.

  • 1 groen pepertje kleingesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 rode paprika kleingesneden
  • 1-2 struiken paksoi, kleingesneden
  • 5 bosuitjes kleingesneden
  • 350 gram tofu kleingesneden
  • stukje verse gember kleingesneden (3 cm)
  • 3 eetlepels tamari of shoyu
  • 1 eetlepel medium dry sherry
  • 2 dl groentenbouillon
  • peper
  • 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Bereiding:
Verhit de olie in een wok en bak hierin het pepertje, de ui en de knoflook circa drie minuten. Voeg de paprika toe en bak die 5 minuten mee. Schep de tofu met de kleingesneden gember erdoor en voeg peper naar smaak toe. Bak al omscheppend nog 3 minuten. Voeg de paksoi en de bosuitjes toe en bak die 2 minuten mee op een hoog vuur. Voeg tamari, sherry, bouillon en peper en naar smaak toe en warm goed door. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met zilvervlies rijst en gemengde salade. Zie salades
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Paksoi, roergebakken"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>