Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
Aangepast naar deze tijd van een origineel Moermanrecept uit Uitzicht

Ingrediënten: gegratineerde paddestoelen met gierst
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 kilo paddestoelen. Bv. grotchampignons, oesterzwammen, shii-take, cantharellen enz. (liefst biologisch of zelf geplukt natuurlijk)
  • azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gesnipperde rode ui of twee sjalotjes
  • tamari of shoyu
  • 1 mespunt gemalen foelie
  • 200 ml. zure room
  • 200 gram geraspte geitenkaas.
  • gierst voor vier personen
  • Extra: gemengde groene salade. Zie salades.

Bereiding:
Was de champignons goed en spoel ze na met een mengsel van water en azijn. Laat de champignons goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met wat keukenpapier. Snijdt nu de champignons in plakken. Kook de gierst volgens gebruiksaanwijzing Bak nu de gesnipperde ui en knoflook op matig vuur in de olijfolie doorschijnend. Bak in een andere pan in de olijfolie de champignonplakken een paar minuten al omscheppend. Draai het vuur laag en laat de champignons inkoken (vocht laten verdampen), voeg nu de ui en knoflook toe en laat het even een paar minuten doorbakken op zacht vuur. Voeg nu de zure room toe en kook opnieuw enkele minuten tot een gebonden saus ontstaat. Voeg tamari of shoyu, de foelie en eventueel wat peper toe. Schep alles over in een open ovenschotel en bestrooi de schotel met de gekruimelde/geraspte geitenkaas. Bak de schotel gaar in een voorverwarmde oven van 240 graden tot de schotel een mooi gegratineerd kleurtje krijgt. Serveer met de gierst en een gemengde groene salade met olijven en feta bv. Zie salades.  


Plaats een reactie ...

Reageer op "Paddestoelenmix gegratineerd en met gierst"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>