Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Lasagna met ratatouille

  • 1 middelgrote aubergine in blokjes gesneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • blikje gepelde tomaten zonder toevoegingen
  • 250 gram Tofugehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • olijfolie en klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten van Houtsmullerdieet)
  • paar takjes verse basilicum kleingesneden
  • eetlepel gedroogde oregano
  • 150 gram geraspte jonge kaas
  • Pak voorgekookte groene lasagnabladen
  • Scheutje tamari of shoyu
  • Extra: gemengde groene salade. Zie salades.

Bereiding:
Breng een pan water aan de kook. Zet als het water kookt het vuur uit en doe daarin de blokjes aubergine (ongeveer 10 minuten)
Bak daarna in een grote hapjespan/koekenpan alle klein gesneden groenten in de olijfolie met klontje roomboter.
Kook tegelijkertijd de lasagnavellen gaar. Doe er een klein scheutje olijfolie in om de bladen niet aan elkaar te laten plakken.
Bak in ander koekenpan het tofugehakt een minuut of vijf.
Voeg nu het gehakt toe aan de groenten en voeg ook de kruiden en de tomaten uit blik toe. Breng op smaak met tamari of shoyu en laat de dikke saus een minuut of tien pruttelen.
Vet een ovenschaal in met wat olie en begin met een dun laagje saus.
Daaroverheen een eerste laag lasagnabladen, weer saus, nu dun een laagje geraspte kaas, weer lasagnabladen, saus, lasagnabladen en eindig met saus. Dek voor de tweede keer af met geraspte kaas.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden C en bak de schotel in ongeveer 20 tot 30 minuten goudgeel.

Serveer met veldsla salade. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Ratatouille met lasagna"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>