Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten: gele rijst met cashewnoten
 

  • 400 gram verschillende soorten champignons (liefst met shiitake erbij)
  • 1 groene paprika
  • enkele teentjes knoflook
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 beker zure room (125 ml)
  • 2 theelepels kerriepoeder of kurkuma
  • olijfolie
  • tamari of shoyu
  • peper
  • rijst (zilvervlies)

Bereiding:
Kook rijst in ruim water met 1 theelepel kerrie of kurkuma toegevoegd
Maak champignons en paprika schoon en snijdt beide groenten in stukjes. Snijdt knoflook klein of pers fijn.
Verhit olijfolie in braadpan en bak champignons, paprika met knoflook en kerrie ongeveer twee minuten. Roer cashewnoten en zure room door champignonmengsel en verwarm nog enkele minuten. Op smaak brengen met wat peper en tamari of shoyu

Serveren met doperwtjes (beetgaar gekookt) en groene salade zie salades


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Gele rijst met cashewnoten"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>