Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten tortillataart
 

  • 2 blikken chilibonen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 pak tarwe tortillas
  • tamari of shoyu
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 zakje geraspte jonge kaas (100 gram)
  • 2 uien gesneden
  • 3 knoflookteentjes fijngeperst
  • 1 rood pepertje heel fijn gesneden
  • blik gepelde tomaten zonder toevoegingen
  • ½ theelepel chilipoeder
  • Extra: fruitsalade van seizoensfruit met lekker wat kwark erdoor

Bereiding:
Uien en knoflook fruiten in de olijfolie op matig vuur.
Chilipoeder en heel fijngesneden rood pepertje toevoegen (let op niet te scherp of u moet daarvan houden), even meebakken.
Tomaten toevoegen en op (pittige) smaak maken met tamari of shoyu
Ondertussen chilibonen opwarmen.
Avocado schillen, pit verwijderen en in stukjes snijden
Ovenschaal licht invetten met wat olijfolie en op bodem een tortilla.
Daarop wat avocadostukjes en wat chilibonen (bv. 1/3), eetlepel zure room en 1/3 van de salsasaus en wat kaas erover strooien.
Dit herhalen door de eerste laag met weer een tortilla af te dekken en zelfde laagjes op deze laag. Dit doen tot de saus enz. op is gemaakt.
Eindigen met dun laagje kaas.
Zet nu de ovenschaal in een voorverwarmde oven (200 graden C.) en laat de tortillataart ca. 15 minuten door en door warm worden tot de kaas lekker is gesmolten en een kleur krijgt.

Serveren met een fruitsalade van seizoensfruit naar eigen smaak met lekker wat kwark erdoor.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Tortillataart"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>