Alle recepten zijn in principe voor 4 personen tenzij anders aangegeven.

Bron: De volkskrant - volkskeuken

Gebruik in principe biologisch producten

Ingredienten: boerenkooltaart met geitenkaas

  • 750 gram gesneden boerenkool
  • 5 scharreleieren
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel Italiaanse tuinkruiden
  • 200 gram geraspte geitenkaas
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 blik super croissantdeeg
  • olijfolie
  • tarwebloem
  • beetje zeezout en versgemalen peper
  • extra nodig een springvorm voor de oven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met wat roomboter en bestuif met tarwebloem. Kook de boerenkool in bodempje water, laat ca. 10 minuten slinken en laat goed uitlekken in vergiet. Druk zoveel mogeljk vocht eruit met een houten lepel. Klop de eieren, 175 gram van de geraspte kaas, de geitenkaas en de Italiaanse kruiden goed door elkaar. Roer de geslonken boerenkool, paprika en cashewnoten erdoor en maak op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Bekleed de springvorm met het croissantdeeg en doe het mengsel hierin. Bedek dit met de resterende geraspte geitenkaas. Bak de boerenkooltaart in ca. 45 minuten gaar. Serveer met witlofsalade

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Boerenkooltaart met geitenkaas uit de oven"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>