Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld Aangepast naar een recept uit Smaakmakend

Ingrediënten: Ratatouille in courgette met tofureepjes

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 8 courgetteplakken , ca. 5 mm. dik en in lengte gesneden.
  • 150 gram tofureepjes
  • Mix van groenten , ca. 500 gram , goed gewassen en klein gesneden, bv. paprika, courgette, pompoen, wortel, aubergine, broccoli enz. 
  • theelepel oregano, 
  • theelepl tijm
  • wat tamari of shoyu
  • basmatirijst en wilde rijst door elkaar
  • Extra: verse fruitsalade van seizoensfruit

Bereiding:
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing, eventueel met wat saffraandraadjes erdoor. Courgette kort blancheren en goed uit laten lekken. Knoflook en gesneden groenten met de tofureepjes beetgaar roerbakken in  wat olijfolie op matig vuur. Op smaak brengen met kruiden, tamari of shoyu en snufje peper. Serveer door twee courgetteplakken naast elkaar op een bord te zetten, deze verbinden door cocktailprikkers en de ruimte tussen de plakken te vullen met het ratatouillemengsel. 

Serveer rijst en een fruitsalade van seizoensfruit naar eigen smaak erbij. 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Courgette gevuld met ratatouille en tofureepjes"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>