Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: auberginesandwiches

  • Aubergines (1/2 per persoon)
  • Knoflook 1 teentje per persoon
  • Potje pesto (1/2 eetlepel per sandwich)
  • Feta in plakjes (elke sandwich ruim bedekken met feta.)
  • Olijfolie om in te bakken
  • Tamari of shoyu
  • Tarwebloem (volkoren, liefst biologisch)

Bereiding:
Aubergines wassen en in lange plakken snijden van ongeveer 0,5 centimeter dik.
Aubergineplakken weken in gekookt, heet water. Ongeveer 10 minuten.
Plakken afgieten, uit laten lekken en droogdeppen met keukenpapier.
Helft van plakken insmeren met pesto en geperste knoflook, andere helften insmeren met beetje tamari of shoyu. Niet teveel wordt gauw te zout. Kan ook weggelaten worden.
Beleg ingesmeerde helften met plakjes feta.
Afdekken met andere helften en vast zetten met cocktailprikkers
De sandwiches door de tarwebloem wentelen en rondom goudbruin bakken aan beide kanten in olijfolie. Niet te hard en niet zwart bakken.

Direct serveren met tomatensalade  


Plaats een reactie ...

Reageer op "Aubergine-feta sandwiches als warme maaltijd"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>