Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 


Ingrediënten zuurkoolschotel met ananas en aardappelpuree:
 

  • 500 gram zuurkool
  • 2 appels
  • handvol zwavelarme rozijnen
  • 1/2 verse ananas (of blik ananas op eigen sap)
  • klontje roomboter zonder zout
  • 2-3 dl appelsap (niet te nat)

Bereiding:
Haal de zuurkool los. Snijd de appel in blokjes. (liefst met schil en al Zie archief kankernieuws) Was de rozijnen en snijd de verse ananas in schijven van 1 cm dikte. Verhit de boter en bak 1 minuut de zuurkool in de boter. Voeg daarna het appelsap, de appelblokjes en de rozijnen toe en stoof dit met de deksel op de pan 25 minuten op een zacht vuur. Vlak voor opdienen leg je de schijven ananas op de zuurkoolmassa en verwarm deze mee.

Serveer met aardappelpuree en fruitsalade naar eigen smaak 
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Zuurkool met ananas"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>