Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Shiitake groentegerecht (4 personen) Bron: Het beste vegetarische kookboek voor het gezin.


· 60 gr. tarwe
· 1,25 dl groentebouillon
· 2 el sojasaus
· 1 kleine ui
· 2 el olijfolie extra vierge (Uitgangspunten Houtsmullerdieet )
· 200 gr. wortel
· 1 koolrabi
· 200 gr. courgette
· 400 gr. shii-take paddestoelen 
· tamari/shoyu, zwarte peper, citroensap
· 1 teentje knoflook
· 1 bakje tuinkers
· zilvervliesrijst

Bereiding:
Tarwe een nacht in koud water weken. Bouillon en sojasaus toevoegen en ca. 15 min. koken. Gesnipperde ui langzaam glazig bakken in de olijfolie. Wortel  en koolrabi schoonmaken en kleinsnijden. Courgette in blokjes snijden. Paddestoelen aan de ui toevoegen en even krachtig bakken. De groenten toevoegen en het mengsel op smaak brengen met tamari/shoyu, peper en citroensap.  Geperste knoflook toevoegen. Geheel 5 min. stoven. De tarwekorrels met de helft van de bouillon toevoegen, nog 7 min. stoven. Eventueel nogmaals op smaak brengen. De tuinkers over de groenten strooien en omscheppen. Serveren met zilvervliesrijst en tropische fruitsalade zoals mango, ananas, kiwi, banaan enz. 

 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Shitake groentengerecht"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>