Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: gebakken pompoen met ui en aardappelen

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 fijngesnipperde sjalotjes
  • 4 schijven pompoen (liefst van biologische pompoen) van 1 cm dik, zonder schil
  • tamari of shoyu
  • tijm
  • laurier,
  • rozemarijn of kerrie
  • aardappels voor vier personen (liefst biologisch)
  • Extra: gemengde salade Zie salades.

Bereiding:
Kook de aardappels in niet al te veel water gaar
Bak de fijngesneden sjalotjes in de olijfolie op niet al te hoog vuur
Bak daarna de pompoenschijven in de olijfolie op matig vuur aan beide kanten een minuut of vijf
Voeg de tamari of shoyu en de fijngesneden kruiden toe met een klein beetje water. En laat de schijven gaar worden met het deksel op de pan (ca. 15 minuten)
Serveer nu de pompoenschijven bestrooid met de gefruite sjalotjes en de aardappels. Als extra een gemengde groene salade erbij. Zie salades.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pompoen gebakken met ui en aardappelen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>