Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Pad Thai (uit ons kookboek De Kok en de Kanker)  

Pad Thai voor 2 personen:
Ingrediënten:
  • rijstnoedels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels water3 eetlepels rijstazijn
  • 1/2 eetlepel honing
  • scheutje limoensap
  • mespuntje paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • 150 gram taugè
  • 1/3 van blok tofu, in kleine blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fingehakt
  • 1 scharrelei geklutst
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel gehakte cashewnoten
  • 1 limoen in partjes gesneden
Bereiding:
Week de rijstnoedels en maak ze klaar zoals aangegeven op het pak. Laat ze uitlekken. Meng water, honing, limoensap, rijstazijn, paprika- en cayennepoeder in een kom. Verhit de olijfolie in een wok. Reorban hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin (niet zwart) Voeg de tofu toe, bak even mee en roer goed. Voeg de taugè toe, schep goed om en bak ook even mee. Voeg dan het specerijenmengsle uit de kom toe, sudder even al omscheppend en doe de uitgelekte noedels erbij. Meng alles goed door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden van de pan. Breek daarin het geklutste ei en roer het tot roerei. Schep dat zodra het ei gestold is door het noedelmengsel. Voeg dan de lente-ui en de cashewnoten toe. Meng alles goed door elkaar. Bestrooi naar wens met gehakte koriander. Dien inmiddeljk op met schijfjes limoen los erbij. Serveer met salade naar keuze.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Thai Pad voor 2 personen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>