Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar recept van www.vegplek.com

Ingrediënten: auberginerolletjes met hazelnotentapenade voor twee personen
 

  • 1 dikke grote aubergine
  • 50 gr hazelnoten 
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 lente ui in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • tamari of shoyu en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 50 gr zwarte olijven (ontpit)
  • ca. 3 eetlepels peterselie

Bereiding:
Snijdt de aubergine in de lengte door in plakken van 1/2 tot 1 cm. dik. Smeer deze in met tamari of shoyu (niet teveel) en laat een minuut of 15 intrekken. Hak de hazelnoten en de olijven grof en meng ze in een aparte kom met de lente-ui, citroenschil, geitenkaas en de peterselie. Dep de aubergineplakken droog. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en bak ze om en om in ca. 5 minuten in een koekenpan op matig vuur. Bestrijk nu de plakken met de hazelnotentapenade en rol deze op. Zet ze vast met een cocktailprikker.

Serveer met gele rijst en als extra erbij een salade van verse voorjaarssaladesoorten. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>