Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten chili sin carne:

  • 500 gr. bruine bonen (of zelf weken en koken of kant en klaar uit pot. Neem bv. pot capucijners, potje bruine bonen en potje kidneybonen)
  • eetlepel tamari of shoyu
  • 2 uien, gepeld en in stukjes gesneden.
  • Eventueel tofugehakt (bv. Quorn of van ander merk)
  • 4 tomaten, ontveld
  • olijfolie
  • 2 theelepels sambal
  • 1 eetl. azijn
  • 1 groene paprika, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden.
  • 75 gr, geraspte jonge kaas.

Bereiding:
Week de bruine bonen ca. 12 uur in een pan met ruim koud water.
Kook de bruine bonen in het weekwater met wat zout in ca. 2 ½ uur gaar.
Of verwarm de potten (bruine) bonen na die goed afgespoeld te hebben
Maak intussen de saus;
Bak de tofugehakt in de olijfolie (tofugehakt is niet noodzakelijk, maar wel lekker). Pureer de uien met de tomaten, de sambal en de azijn in een foodprocessor of andere keukenmachine. Voeg alles samen in een pan en verwarm ze bij matige hitte.
Roer er de stukjes paprika door.
Breng de saus op smaak met wat tamari of shoyu.
Laat de bruine bonen uitlekken, doe ze in een schaal en schenk er de warme chilisaus over.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Geef er een frisse, groene salade bij. Zie salades.


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Chili sin carne"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>