Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit Smaakmakend

Ingrediënten: Aubergines met coubareiassaus en gebakken aardappelschijfjes
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 aubergines
  • 5 grote tomaten
  • 100 gram hazelnoten, fijngehakt
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 uien klein gesneden
  • theelpel kaneel en mespuntje piment
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • tamari of shoyu
  • voorgebakken aardappelschijfjes voor vier personen (zonder toevoegingen)
  • Extra: tomatensalade met feta Zie salades.

Bereiding:
Snijdt de aubergines in de lengte door in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook, daarna vuur af en leg de aubergineplakken 15 minuten te week in het hete water. (niet koken)
Snijdt de tomaten, ontveld, aan stukjes. Rooster de hazelnoten en pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Fruit de stukgesneden uien lichtbruin in de olijfolie. Voeg daarna hazelnoten, pijnboompitten,tomaten, kaneel en piment toe en kort meebakken en daarna saus15 minuten op laag vuur door laten sudderen. Voeg wat tamari of shoyu toe voor de smaak.
Aubergineplakken droogdeppen, wat tamari of shoyu erop en in de olijfolie gaar en lichtbruin aan beide kanten bakken.

Serveer met gebakken aardappeltjes de aubergineplakken apart erbij, saus erover en daarover wat fijngeknipte peterselie. Als extra een tomatensalade met feta en olijven. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Aubergine met coubareiassaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>