Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.Bewerkt van AH recept. Kip mag een enkele keer wel in het Houtsmullerdieet. hier een makkelijk recept

Ingrediënten: Citroenkip

  • 1 scharrelkip of biologische kip of een kip van bij de boer waarvan je weet dat de kip gewoon lekker heeft kunnen rondlopen enz.
  • 2 dl. droge witte wijn
  • 500 gram prei
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • paar takjes basilicum
  • tamari of shoyu
  • 2 rode uien
  • zilvervliesrijst voor vier personen
  • extra: veldslasalade
  • extra ovenvaste braadpan of ovenschaal kan ook

Bereiding:
Verdeel de kip in vier gelijke stukken en braad ze aan in de olijfolie op matig vuur. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Citroenrasp, de wijn, 2 dl. water en wat tamari of shoyu naar smaak (niet teveel anders overheerst de tamarismaak) en wat peper aan het bakvet toevoegen en er goed doorheen roeren. Nu de ovenvaste bakpan of ovenschaal waar je alles in overgiet in een voorverwarmde oven van 200 graden C. de kip gaar laten worden. Dit neemt ongeveer 40 minuten in beslag en bedruip de kip na omdraaien een paar keer met het vocht. 

Ondertussen de prei schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ook de uien fijnsnijden  en bak beide op matig vuur in de olijfolie gaar. regelmatig even omscheppen en gaar smoren in ongeveer 20 minuten.

Zilvervliesrijst koken volgens gebruiksaanwijzing met eventueel een paar draadjes saffraan erdoor.

Pureer wat fijngeknipte basilicum met vier eetlepels olijfolie.

Serveer de kip met daarnaast de basilicumolie en de gesmoorde uien en prei en zilvervliesrijst. Als extra serveren met veldsla salade. Zie salades.

 

 

 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Kip met citroen en zilverliesrijst"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>