Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Aangepast naar een recept uit het tijdschrift Sla

Ingrediënten wrapper met prei en avocadosaus:
 

  • 2 rijpe avocados, geschild
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • tamari of shoyu
  • 6 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 citroen uitgeperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 preien, in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel gedroogde Mexicaanse kruiden
  • 250 gram kikkererwten (uit blik)
  • 1 bos verse koriander, fijn gesneden
  • 8 bloemtortillas
  • 150 gram ricotta
  • 100 gram cheddar geraspt

fruitsalade naar eigen smaak of zie salades

Bereiding:
Haal de pitten uit de avocados en bewaar 1 pit.
Prak het vruchtvlees fijn
Meng de fijngesneden ui, een kwart van de tomaten en het citroensap erdoor en doe de pit erin om te voorkomen dat het mengsel bruin wordt. Zet de saus weg in de koelkast.

Roerbak de prei en de rest van de tomaten in de olijfolie beetgaar. Breng op smaak met tamari of shoyu en de Mexicaanse kruiden.
Voeg de kikkererwten toe en laat nog heel even warm worden. Roer er koriander door, bewaar een paar takjes voor de garnering.
Vul de tortillas met dit preimengsel en rol ze op.
Leg de rollen in een licht beboterde ovenschaal.
Meng de ricotta met de cheddar en verdeel over de tortillas.
Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven (180 graden) en bak in tien minuten gaar tot er een mooi goudgeel kaaskorstje op komt.

Serveer met de avodacosaus, gepofte aardappels en een fruitsalade (naar eigen smaak van vers winterfruit) of zie salades
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Prei in wrapper met avocadosaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>