Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten: Rodekool met gepofte aardappel en verse appelmoes

  • 1 rode kool (ongeveer 1 kilo
  • 3 appels bv. Elstar of Jonagold
  • 2 eetlepels appelstroop (zonder suiker uit de natuurwinkel )
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • aardappels voor vier personen
  • 2 kg. goudreinetten voor appelmoes

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook in niet al teveel water gaar
Haal de buitenste bladen van de rode kool en snijdt de rest van de kool in dunne repen. Goed wassen en laten uitlekken.
Kook de rode kool in 1 dl. water op laag vuur in 15 minuten beetgaar. Daarna kleingesneden appels (Elstar of Jonagold) 5 minuten meekoken. Roer nu de appelstroop, azijn en kaneelpoeder door de rodekool.
Kook ondertussen de grofgesneden goudreinetten tot appelmoes en roer daar aan het eind een theelepel kaneelpoeder en eventueel wat honing door.

Bij serveren kan eventueel een vegetarisch schnitzel of andersoortige vegetarische burger meegeserveerd worden. Bv. voor mee etende kinderen/partner.

Als toetje: gebakken ananas met honing/kruidensaus

ingrediënten:
 

  • 1 kleine ananas
  • 1 theelepel roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 3 eetlepels vloeibare honing

Bereiding gebakken ananas:
Ananas in lengte in 4 parten snijden. Harde kern eruit halen.
In koekenpan roomboter verhitten en de ananasdelen om en om ca. tien minuten bakken op laag vuur. Af en toe keren.
In aparte kom kardemom, piment en honing door elkaar mengen.
Bestrijk daarmee de warme ananas en serveer naast de preistamppotschotel of serveer de ananas achteraf als toetje.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Rodekool met verse appelmoes en gebakken warme ananas na"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>