Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 
Ingrediënten venkel-peren taart:
 

  • pakje roomboterbladerdeeg
  • 300 gram knolvenkel
  • 75 gram walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram handperen
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • 3 eieren
  • 2 dl. Zure room

Bereiding:
Venkel wassen, groen afknippen en in blokjes snijden
In olie bakken en grof gehakte walnoten na enkele minuten toevoegen. Na 5 minuten van het vuur halen.
Peren schillen en in blokjes gesneden bij de venkel doen.
Springvorm invetten met wat olie en met bloem bestuiven en met het ontdooide deeg bekleden. Met een opstaande rand van 2 cm die wordt gevouwen over het mengsel
Venkelmassa over het deeg verdelen en eieren loskloppen met de zure room en dit mengsel over de venkel verdelen.

Bak de taart in 40 minuten goudbruin op voorverwarmde oven (200 graden.)

Serveer met salade naar keuze (zie salades)
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Venkel-perentaart"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>