Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Naar Volkskrantrecept van Alma Huisken 

Ingrediënten: Artisjok met pesto en asperges
 

  • 8 grote artisjokken
  • 100 ml groentebouillon
  • olijfolie (extra vierge:zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 klein gesneden courgette
  • 1 bosje groene asperges
  • 200 gram sugar snaps
  • 1 bosje lente uitjes, fijngesneden
  • 2 takjes rozemarijn

Voor de pesto:
 

  • 1 groene Spaanse peper (schoongemaakt zonder zaadlijst en zaadjes)
  • 1 bosje koriander (alleen de blaadjes)
  • 2 eetlepels pistachenootjes (ongezouten)
  • 1 eetlepel Balsamicoazijn
  • 1 knoflookteentje fijngesnipperd
  • 100 ml. olijfolie (extra vierge)
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • peper en scheutje tamari of shoyu
  • Als extra: nieuwe gekookte aardappeltjes en veldslasalade. Zie salades.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Artisjok met pesto en asperges"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>