Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

  Ingrediënten: Bonenschotel met avocado

  • 2 klein gesneden uien
  • 3 tenen knoflook fijngeperst
  • 2 rode paprika's in stukjes gesneden
  • 3 blikjes kidneybonen
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 bakje tofugehakt
  • 1 theelepel chilipoeder of zakje kruidenmix chili con carne van Silvo (35 gram)
  • 1 rijpe avocado
  • Extra: tomatensalade Zie salades.

Bereiding:

Fruit de kleingesneden uien en knoflook op matig vuur in de olijfolie een minuut of vijf.
Voeg de paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de tofugehakt toe en bak deze een paar minuten mee.
Daarna kidneybonen, kruiden en 150 ml. water toevoegen en een minuut of acht laten sudderen op zacht vuur. Wel even roeren zo nu en dan om lekker te mengen.
Intussen avocado schillen en vruchtvlees in stukjes snijden.

Bij serveren avocado verdelen over het bonenmengsel en als extra een tomatensalade erbij. Zie salades
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Paprika met bonen en avocado"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>