Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld 

Dit recept is voor twee personen, maar natuurlijk gemakkelijk uit te breiden voor meerdere personen


Ingrediënten: portobello champignons met geitenkaas

Bereiding:
Portobello's schoonvegen en hard steeltje aan binnenkant wegsnijden. Daarna met bolle kant naar boven in een licht ingevette ovenschaal leggen en bestrijken met een beetje olijfolie. In voorverwarmde ovengrill (hoogste stand) ca. 10 cm. onder de grill ca. 4 minuten grillen. Daarna de portobello's keren , op elke champignon een plak geitenkaas en wat olijfolie eroverheen sprenkelen. Daarna nog 5 minuten roosteren. Rooster apart in droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.

Serveer de portobello's op een bed van veldsla vermengd met een beetje fijn geraspte gekookte biet. Serveer er warme plakken meergranenbrood bij. Gewoon alles opeten, dus ook de veldsla met de bieten. Eventueel van de overgebleven biet een aparte salade maken met een gesnipperd uitje erdoor.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Champignons: Portobello met geitenkaas"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>