Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.Naar recept uit SLA

Ingrediënten: Ovenschotel met gemengde groenten en krokante havermoutkorst
 

  • 200 gram sperciebonen
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram broccoli roosjes
  • 200 gram gesneden wortel
  • 50 gram roomboter zonder zout
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 100 gram havermout
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • scheutje tamari of shoyu
  • Rijst voor 4 personen
  • Extra salade voor bietjessalade. Zie salades.
  • Extra nodig: stoompan (kan ook gewoon koken in normale pan)

Bereiding:
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing
Stoom sperciebonen ca. 5 minuten in stoompan
Stoom daarna bloemkool, broccoli en wortelstukjes 10 minuten mee
Kneed in een kom boter, knoflook, sjalotjes, havermout, Parmezaanse kaas en wat tamri of shoyu door elkaar tot een kruimeldeeg.
Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg over de groenten.
Bak de schotel in een voorverwarmde oven (200 graden C) in ca. 15 minuten gaar tot de korst goudbruin en knapperig is.

Serveer met de rijst en de bietjessalade. Zie salades.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Groentenmix uit de oven met krokante havermoutmix"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>