Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Uit: Lekker koken voor diabetici, aangepast

 

Ingrediënten: Greotenspies met hummus van aardperen

  • 2 eetlepels olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 kleine aubergine
  • 8 sjalotten
  • 8 champignons, gesloten
  • 2 kleine courgettes 
  • 2 rode paprika's
  • zoet aardappel
  • 2 fijn geperste knoflookteentjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • extra 8 houten spiezen

extra: ingrediënten voor de hummus:

  • 350 gram aardperen 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 eetlepel gezouten roomboter 
  • 300 gram gekookte kikkererwten of uit blik
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 175 ml. sojamelk
  • 1 knoflookteentje geperst
  • versgemalen peper

Bereiding:
Week de houten spiezen in koud water ca. 30 minuten en droog ze daarna goed af. Was en snijdt de groenten in blokkjes, stukjes en bv. de courgette n ronde schijfjes om aan de spies te kunnen doen. Rjg nu de groentenstukjes gelijkmatig verdeeld aan de 8 spiezen. Leg de spiezen in een ondiepe schaal. Meng de olijfolie, citroensap, en rozamarijn in een kom en giet deze darna voer de psiezen. Laat dit een half uurtje afgedekt maar wel buiten de koelkast staan.

Kook  ondertussen de aardperen in een pan met kokend water in 5 minuten gaar. Giet deze af en doe ze samen met olijfolie, boter en sojamelk in een keukenmachine of blender en pureer alles glad. Voeg darna de kikkererwten, komijn, citroensap, knoflook en pepere naar smaak toe en pureer alles nogmaals glad. Haal de spiezen uit de marinade en grill deze ca. 15 minuten tot ze gaar en lihctgekleurd zijn. Serveer de spiezen met de humus en warm meergranenbrood ingesmeerd met knoflook. 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Groentenspies met hummus van aardperen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>