Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: vegetarische curry

  • 125 gr. sperciebonen
  • 250 gr. pastinaken in blokjes
  • 125 gr. champignons gehalveerd
  • 400 gr. linzen uit blik en uitgelekt
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 groene peper
  • 2 theel. gemberpoeder
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 dl kwark
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)

Bereiding:
Kook de sperciebonen beetgaar en ook de pastinaakstukjes. Hak de ui, paprika, knoflook en de peper in kleine stukjes. Roerbak nu alle groenten, behalve de spercieboontjes en champignons een minuut of acht in de olijfolie met klontje roomboter. Roer dan de kerrie erdoor en voeg de sperciebonen, champignons en 2 eetl water erbij. Verhit dan nog 5 min. Dan komt de kokosmelk erbij en verwarm je het gerecht nog 2 min. Voeg nu de kwark erbij en laat alles door en door warm worden
Serveren met zilvervliesrijst en pitabroodjes als extra en een fruitsalade van zachtzuur en zoet fruit.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Vegetarische curry"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>