Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.



Ingrediënten: stampot van rode kool met appeltjes en kruiden (aangepast naar een recept van Alma Huisken)

 

  • 1 rode kool
  • Twee goudrenetten, in kleine stukjes gesnipperd
  • 1 eetlepel ongezwavelde rozijnen
  • 1 wijnglas appelazijn
  • 1 wijnglas water 
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 sjalotje 
  • snufje peper
  • 1/2 theelepel gemberpoeder of 2 cm. verse gemberwortel heel klein gesneden
  • 1 theelepel Worchestersaus
  • 1 eetlepel gelei van cranberriebessen of theelepel cranberriesap
  • Extra: eventueel klein klontje roomboter zonder zout om het smeuiig te maken, maar is niet echt nodig.
  • Extra: kook van goudrenetten eigen gemaakte appelmoes met beetje honing.

Bereiding:

Verwijder buitenste bladen van kool, haal witte stronkje eruit en snipper de kool in reepjes. Besteek de sjalot met de kruidnagelen. Breng het water (1 wijnglas) aan de kook met alle overige ingrediënten en kruiden, behalve de azijn, cranberries en boter. Voeg daarna de kool toe en schep deze meermalen goed om en kook gaar in ongeveer 20 minuten op zacht vuur. Voeg dan azijn en cranberries toe en laat nog even doorgaren (ca. vijf minuten) Laat vlak voor het serveren eventueel nog een klontje boter meesmelten.

Serveer met eigengemaakte appelmoes.

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Rodekool stampot met appeltjes en kruiden"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>