Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: gemarineerde aubergine met couscous en geitenkaas

  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 150 gram rauwkost, zoals bleekselderij, prei, paprika, knoflook, ui
  • couscous voor twee personen
  • kruidenbouillon
  • 1 middelgrote aubergine
  • 100 gram verse geitenkaas
  • extra: fruitsalade van tropisch fruit zoals mango, ananas en kiwi.


Bereiding:

Breng een pan met water aan de kook. Draai het vuur uit en laat de in plakken gesneden aubergine 15 minuten in het warme water weken. Daarna droogdeppen en besprenkelen met tamari of shoyu.
Bak daarna de kleingesneden rauwkost omscheppend een minuut of twee in de olijfolie.
Schep daarna de couscous erdoor. Voeg de bouillon met 2 dl. kokend water toe aan de couscous en rauwkost en laat een minuutje doorverwarmen. Haal daarna de couscous van het vuur en laat een minuut of vier wellen.
Bak nu de aubergineplakken rondom lichtbruin in de olijfolie in een aparte koekenpan.

Serveer de saffraanrijst met apart de aubergineplakken en daarover de verse geitenkaas. Neem als extra een fruitsalade van tropisch fruit zoals mango, ananas, kiwi enz.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Aubergine gemarineerd en met geitenkaas"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>