Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.Aangepast naar recept uit de TIP

 

Ingrediënten:spinazie met zoete aardappelen
 
  • Zoete aardappelen voor twee personen
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • ½ eetlepel kerrie of kurkuma
  • 1 vleestomaat in reepjes gesneden
  • 500 gram verse spinazie
  • 125 gram geitenkaas verkruimeld
  • Extra: bietensalade zie salades

Bereiding:
Schil de aardappels en snijdt ze overlangs aan dunne plakken.
Bak de aardappelplakken in de olijfolie goudgeel. Misschien beter de aardappelplakken even voor te koken.
Roerbak ondertussen de ui, knoflook en kerrie/kurkuma in de olijfolie op matig vuur.
Voeg de tomatenreepjes en de spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken.

Serveer de aardappelplakjes op een bord met daaroverheen het spinaziemengsel en bestrooi dit met verkruimelde geitenkaas. Wat ik persoonlijk lekker vind is deze opstapeling in een pan te maken en deze nog even met een deksel op de pan opwarmen tot de geitenkaas wat smelt.

Serveer er een bietensalade bij. Zie salades
 

 

Bereiding:


Plaats een reactie ...

Reageer op "Spinazie met zoete aardappelen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>