Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

 Ingrediënten roergebakken groenten met mie:

Roergebakken gerechten zijn gezond en voedzaam en u kunt ze eindeloos varieren door allerlei verschillende seizoensgroenten en kruiden te nemen.

  • 3 bosuitjes, in dunne plakjes.
  • 2 cm. verse gember, geschild en geraspt.
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes.
  • 75 gr. sperziebonen.
  • 150 gram doperwtjes
  • 500 gr. courgettes.
  • 250 gr. prei.
  • 250 gr. kleine worteltjes.
  • 2 eetl. plantaardige olie. (geen zonnebloemolie)
  • 3 eetlepels sojasaus.
  • 1 eetl. zwarte-bonensaus.
  • 2 eetlepels donkere sesamolie.
  • 250 gr. Chinese eiermie (of rijstmie), gaar en uitgelekt. eventueel;
  • 175 gr. stevige tofu, in blokjes en in olijfolie bruin gebakken.
  • 2 eetlepels sesamzaad. Voor gemengde salade zie salades

 

Bereiding: Maak de groenten schoon en snijd ze diagonaal in dunne, schuine plakjes. Verhit de olie in een wok en doe er alle groenten, gember en knoflook in. Roerbak 4-5 minuten. Voeg de soja- en zwarte-bonensaus toe en roerbak nog eens 2 minuten. Leg het deksel erop en bak op laag vuur 5 minuten, of tot alle groenten gaar zijn meer nog "beet"hebben. Voeg donkere sesamolie, mie en desgewenst tofu toe en roer alles goed dooreen. Bestrooi het gerecht met sesamzaad en dien het direkt op. Serveer met gemengde salade. Zie salades


Plaats een reactie ...

Reageer op "Roergebakken jonge groenten met mie"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>