Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Aangepast naar recept van kokenonline.

Ingrediënten: Afrikaanse groentenschotel met tropische salade
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 ui
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 2 ½ dl groentebouillon
  • 250 g tahin
  • 300 gram doperwtjes (diepvries)
  • 600 g aardappelen, (liefst biologisch)
  • 1 aubergine
  • 250 g courgette
  • tamari of shoyu
  • peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree (zonder toevoegingen)
  • Extra: fruitsalade van tropisch fruit bv. mango en verse ananas.
  • Extra: eventueel portie zilvervliesrijst, gekookt volgens gebruiksaanwijzing in wat groentebouillon.

Bereiding;
Snipper de ui en snijdt de pepers in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Snijdt het vruchtvlees klein en bak alles in de olijfolie op niet al te hoog vuur tot alles zacht en doorschijnend is.
Voeg nu de bouillon en de tahin toe en laat dit al roerend langzaam warm worden. Voeg nu de doperwtjes erbij.
Was de aardappelen goed en snijdt deze in kleine dobbelsteentjes (1 cm.). Snijdt ook de aubergine en courgette in kleine stukjes en die die erbij in de pan. Voeg wat tamari of shoyu en peper bij voor de smaak (niet teveel want overheerst snel) en doe als laatste de tomatenpuree erbij.
Laat alles een minuut of twintig sudderen op laag vuur tot alles lekker gaar is.
Serveer er eventueel een portie zilvervliesrijst bij en een tropische vruchtensalade van bv. verse mango en verse ananas met bv. ook verse avocado erbij.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Afrikaanse groentenschotel met tropische salade"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>