Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  

Ingrediënten: roergebakken broccoli met shiitake

  • 3 bosuitjes in kleine ringen gesneden
  • broccoli voor vier personen (neem dit ruim bv. 500 gram)
  • 200 gram shiitake 
  • tamari of shoyu
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • extra: veldslasalade. Zie salades.


voor de safraanrijst (vier personen):

  • 175 gr. basmatirijst
  • 2 eetl. olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • desgewenst; 2 verse rode chilipepers, zonder zaadjes en in heel dunne plakjes.
  • 3 kardamons, gespleten.
  • 1-2 theelepels komijnzaad.
  • 75 gr. diepvriesdoperwten, ontdooid.
  • mespunt saffraan, in 2 eetlepels water geweekt en uitgelekt.
  • tamari
  • 1 kaneelstokje.
  • 50 gr. cashewnoten, lichtbruin geroosterd.


Bereiding:

Roerbak in een wok de schoongemaakte en in stukken gesneden bosuitjes, shiitake en broccoli in de olijfolie. Doe dit een minuut of drie/vier. Voeg daarna een scheutje tamari of shoyu en een ½ dl. water toe en laat het geheel nog een minuut of vijf garen. Schep daarna de cashewnoten door de broccoli.

Bereiding saffraanrijst:

Spoel de rijst en kook hem gaar.
Verhit intussen de olie en bak chilipepers, kardamoms en komijnzaad al roerend 2 minuten of tot hun geur vrijkomt.
Roer het mengsel met de erwten en saffraan door de hete rijst en voeg een beetje tamari toe.
Zet het kaneelstokje in het midden van de schaal en strooi de noten over de rijst.

Serveer de rijst en het broccolimengsel apart of over de rijst heen met een veldslasalade erbij met lekker olijven en feta erin. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Broccoli met Shiitake"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>