Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Aangepast naar een recept uit Smaakmakend.
Gebruik bij voorkeur biologisch geteelde groenten en producten
Ingrediënten: Bonenschotel met tortillawraps uit de oven en avocadosalade vooraf
- Verschillende soorten bonen. Bv. bruine bonen, jonge capucijners, kidneybonen, witte bonen
- 4 wraptorilla's
- 1 rode en 1 gele paprika in stukjes gehakt
- 2 rode uien in ringen gesneden
- 4 teentjes knoflook geperst
- 1 courgette in plakjes van ca. 1/2 cm. gesneden
- 1 aubergine in blokjes gesneden
- 5 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- chilipeper
- 1 klein potje tapenade van zwarte olijven
- Olijfolie, niet koud geperst met klontje roomboter zonder zout voor het bakken. Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet.
- Tamari of Shoyu
Vooraf Avocado met sinaasappel en banaan
Neem twee handsinaasappelen, 2 perssinaasappelen, 2 rijpe avocado's, 2 bananen, 1 eetlepel honing, mespuntje gemberpoeder en citroensap
Schil de handsinaaappelen en verwijder vellen en pitten. Pers de perssinaasappelen en vermeng het sap met de honing en gemberpoeder. Laat het gemengde sap 2 minuten zachtjes koken en vervolgens afkoelen.
Snijd de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met wat citroensap. Schil de bananen en snijd ook die aan plakjes en vermeng daarna de avocado-, banaan- en sinaasappelstukjes.
Roer nu dit mengsel door de afgekoelde sap en doe het geheel in de twee avocadohelften (schil).
Bereiding bonenschotel:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Laat bonen uit potjes uitlekken en spoel ze af met water ( zelf de bonen weken en koken kan natuurlijk ook).
Fruit op laag vuur in de olijfolie plus beetje roomboter de knoflook en ui circa 4 minuten. Voeg de aubergine en paprika en courgette toe en bak nog zachtjes 2 minuten. Voeg bonen, tijm, laurierblad en naar smaak chilipeper en tamari/shoyu en 1 liter water toe. Alles goed door laten warmen en groenten stoven tot ze nog knapperig en/of beetgaar zijn.
Bestrijk de tortillawraps met olijfolie en bak deze naast de bonenschotel op een bakplaat in de oven krokant knapperig. Serveer het bonenmengsel op het bord. Samen met wat tropisch fruit als mango, mandarijn, kiwi in stukjes en de tapenade van zwarte olijven erbij.
Een glas rode wijn smaakt hierbij voortreffelijk. Elke dag een of twee glazen rode wijn is sowieso aan te raden volgens Houtsmuller.
Gerelateerde artikelen
- Aardappeltaart met geitenkaas en witlofsalade
- Aubergine uit de oven met tagliatelli
- Artisjok met pesto en asperges
- Asperge pannenkoeken met bieslooksaus
- Asperges met limoenrisotto
- Asperges met ravioli
- Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade
- Auberginerolletjes met tomatensalsa en pasta
- Andijvie met nieuwe aardappelen
- Andijvie met tofugehakt
- Afrikaanse groentenschotel met tropische salade
- Abrikozen met rijst
- Andijvie met lasagna
- Aubergine met Huttenkaseknoflooksaus
- Andijviestampot met tofu
- Aubergine met coubareiassaus
- Aubergine gemarineerd en met geitenkaas
- Aubergine met paprika
- Aubergine-feta sandwiches als warme maaltijd
- Asperges in filodeeg met garnalen
- Aubergine met sinaasappelcouscous
- Broccoli/bloemkool ovenschotel met pasta
- Bieten rode met tonijn uit de oven
- Bonenschotel met taco's en avocadosalade vooraf
- Bonenschotel met krokante tortillawraps en avocadosalade vooraf
- Boerenkool met gepofte aardappel en stukje kipfilet
- Broccolisalade met saffraanrijst
- Broccoli met geitenkaas
- Broccoli met pasta
- Boerenkool met pittige kaas
- Bloemkool met notenbrood
- Bonen ovenschotel
- Boerenkooltaart met geitenkaas uit de oven
- Broccoli met geitenkaasjes en avocadosalade vooraf
- Bonenschotel (witte) Toscaans eenpansgerecht
- Broccoli met Shiitake
- Bloemkool met kippenlevertjes
- Buriyani: rijst met gemengde groenten, oosters gerecht
- Champignons in druivenbladeren en met pilafrijst
- Champignonnen taart
- Chili sin carne
- Chinese kool met tahoe
- Champignons met roomsaus
- Couscousschotel
- Chiliis uit de hemel
- Champignons: Gevulde portobellos
- Chili met tofu
- Champignons: Portobello met geitenkaas
- Champignons met knoflook en sjalotjes
- Courgettepizza
- Courgettetaart met mozarella
- Courgette gevuld met ratatouille en tofureepjes
- Courgette met zalmsnippers en knoflooksaus
- Eieren - Provencaalse omelet
- Eierencurry
- Goulash, vegetarisch
- Gele rijst met cashewnoten
- Groene groenten voorjaarstaart
- Groentencurry
- Groentenmix uit de oven met krokante havermoutmix
- Groentenmix met peer uit de oven
- Groentenmix in couscoustimbaal en guacamole
- Groentenspies met hummus van aardperen
- Kikkererwten en pompoen, stoofpotje
- Kip met citroen en zilverliesrijst
- Koolraap uit de oven met jeneverbessen
- Kidneybeans op Antiliaanse wijze
- Koolraap recept
- Kerrietaart met tofu
- Knolselderij met ansjovis
- Kippenlevertjes met perzik
- Kippenlevertjes in rode wijn
- Kip met dadels
- Lamslever met pilav en cranberries
- Lamsoren (zeespinazie) met tatjespap
- Lamsoor (zeespinazie) met omeletjes
- Linzen met groenten
- Linzenschotel
- Paksoi, roergebakken
- Pompoen stoofschotel met tofugehakt
- Peulvruchten met pasta
- Pannenkoekenpizza's met lentesoep vooraf
- Paprikastampot met kaasblokjes
- Paprika's gevuld
- Prei in wrapper met avocadosaus
- Paddestoelen risotto
- Paprika's gevuld met geitenkaas en ansjovis
- Preistampot met gebakken ananas na
- Pompoen met couscous
- Paksoi pakketjes
- Paprika's gevuld met geitenkaas
- Pompoen met paddestoelen en jeneverbessen
- Peultjes met Tempè Goreng
- Pompoen geroosterd met paddestoelen
- Pompoen gebakken met ui en aardappelen
- Paddestoelenmix gegratineerd en met gierst
- Pasta met tomatensaus
- Paksoi met oesterzwammen
- Paprika met bonen en avocado
- Pompoen met feta en couscous
- Pompoen met ravioli en saffraansaus
- Paprika's gevuld met vis
- Paddestoelen met geitenkaas en peer en notenrijst
- Paprika gestoofd met roerei
- Ratatouille met lasagna
- Rodekool met verse appelmoes en gebakken warme ananas na
- Roergebakken jonge groenten met mie
- Raapsteeltjes stampot met rammenas
- Rijst met kerrie en notenmix
- Ratatouille met stokbrood
- Roerbakschotel met tofu
- Ratatouille met roerei
- Rodekool stampot met appeltjes en kruiden
- Roerbakgroenten met tarly
- Roerbakgroenten met cashewnoten en tarly
- Roerbakgroenten in broodvorm
- Roerbakgroenten met tofulasagna
- Rijstschotel met tropische vruchten
- Spinazie met oesters
- Sojabonen met gebakken appels
- Spinazie met yoghurt en witte bonensalade en Turks brood
- Shitake groentengerecht
- Sojabonenbrood voor 8 personen
- Spinazie , enchillada's met tomatensaus
- Spruitjes - aardappeltaart
- Sperciebonen met krielaardappelletjes
- Spitskool met kerrierijst
- Spinazietaart
- Spinazie met ravioli en walnoten
- Sperciebonen met notengehakt
- Spinazie met maccaroni
- Spinazie met zoete aardappelen
- Spinazietaart
- Spinaziepizzaatjes met geitenkaas
- Saladewrap met warme ananas als toetje
- Spruitjes ovenschotel
- Thai Pad voor 2 personen.
- Tofu-groentenschotel met peer en pasta
- Tahoe met veel groenten en zilvervliesrijst
- Tomaten gevuld met tonijngehakt
- Tofuspiesjes
- Taco's met vegetarische vulling
- Tomatentaart met broccoli
- Tofu-groentenschotel met spaghetti
- Tortillataart
- Uientaart
- Vegetarische curry
- Venkel-perentaart
- Witlof met paprikasaus
- Wraptortilla's met warme ananas na
- Worteltjestaart
- Wraps met pikante tofu
- Zomergroenten met geitenkaas
- Zuurkool met ananas
- Zwarte bonen met gebakken banaan
- Zuurkool met jeneverbessen
- Vegetarische recepten, een overzicht van gevarieerde vegetarische warme maaltijden
Plaats een reactie ...
Reageer op "Bonenschotel met krokante tortillawraps en avocadosalade vooraf"