Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  

Aangepast naar een recept uit Smaakmakend.

Gebruik bij voorkeur biologisch geteelde groenten en producten

Ingrediënten: Bonenschotel met tortillawraps uit de oven en avocadosalade vooraf

  • Verschillende soorten bonen. Bv. bruine bonen, jonge capucijners, kidneybonen, witte bonen
  • 4 wraptorilla's
  • 1 rode en 1 gele paprika in stukjes gehakt
  • 2 rode uien in ringen gesneden 
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 1 courgette in plakjes van ca. 1/2 cm. gesneden
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 5 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • chilipeper
  • 1 klein potje tapenade van zwarte olijven 
  • Olijfolie, niet koud geperst met klontje roomboter zonder zout voor het bakken. Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet.
  • Tamari of Shoyu

Vooraf Avocado met sinaasappel en banaan
Neem twee handsinaasappelen, 2 perssinaasappelen, 2 rijpe avocado's, 2 bananen, 1 eetlepel honing, mespuntje gemberpoeder en citroensap
Schil de handsinaaappelen en verwijder vellen en pitten. Pers de perssinaasappelen en vermeng het sap met de honing en gemberpoeder. Laat het gemengde sap 2 minuten zachtjes koken en vervolgens afkoelen.
Snijd de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met wat citroensap. Schil de bananen en snijd ook die aan plakjes en vermeng daarna de avocado-, banaan- en sinaasappelstukjes.
Roer nu dit mengsel door de afgekoelde sap en doe het geheel in de twee avocadohelften (schil).


Bereiding bonenschotel:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Laat bonen uit potjes uitlekken en spoel ze af met water ( zelf de bonen weken en koken kan natuurlijk ook).
Fruit op laag vuur in de olijfolie plus beetje roomboter de knoflook en ui circa 4 minuten. Voeg de aubergine en paprika en courgette toe en bak nog zachtjes 2 minuten. Voeg bonen, tijm, laurierblad en naar smaak chilipeper en tamari/shoyu en 1 liter water toe. Alles goed door laten warmen en groenten stoven tot ze nog knapperig en/of beetgaar zijn.
Bestrijk de tortillawraps met olijfolie en bak deze naast de bonenschotel op een bakplaat in de oven krokant knapperig. Serveer het bonenmengsel op het bord. Samen met wat tropisch fruit als mango, mandarijn, kiwi in stukjes en de tapenade van zwarte olijven erbij.


Een glas rode wijn smaakt hierbij voortreffelijk. Elke dag een of twee glazen rode wijn is sowieso aan te raden volgens Houtsmuller.  


Plaats een reactie ...

Reageer op "Bonenschotel met krokante tortillawraps en avocadosalade vooraf"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>