Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten Roerbakschotel met tofu, champignons, paksoi en taugé 

Nodig voor twee:
- 2 tenen knoflook
- 2 cm. verse gemberwortel
- 1 flinke ui
- 1 struik paksoi
- 2 handenvol taugé
- 1 bakje champignons 
- sojasaus: Kikkoman, Shoyu of Tamari
- ½ klein, gedroogd pepertje
- ½ blok tofu
- ½ blokje groentebouillon
- olijfolie
- (evt) scheutje sesamolie

1. Zet de rijst op: was de rijst, zet op met water (het waterpeil een vingerkootje boven de rijst), breng aan de kook, laat even doorkomen en draai dan laag. Laat in 30-40 minuten gaarkoken. Hou warm op de 'hooikist'manier, gewikkeld in een krant en een paar truien of een slaapzak. 
2. Pel en snipper ondertussen de ui en 1 teen knoflook. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Hak het pepertje fijn (daarna niet aan uw gezicht komen). Snijd de champignons als ze groot zijn door de helft of in kwarten, houd ze als ze klein zijn heel. 
3. Verhit de olijfolie in een wok of braadpan met dikke bodem. Fruit daarin ui en knoflook. Voeg als die zacht worden, de champignons toe. Bak al omscheppend mee tot de champignons vocht loslaten. Voeg de gemberwortel toe, bak even mee. Blus af met een scheut sojasaus. Laat op zacht pitje doorstoven, afgedekt met een deksel; check wel af en toe of het mengsel niet verbrandt.
4. Was de paksoi en de taugé. Snij de paksoi in reepjes van 1 cm. Snijd de tofu in blokjes.
5. Zet de hittebron weer hoger. Voeg, zodra het heet is, paksoi en taugé toe. Schep goed om, voeg nog wat sojasaus toe, wat water en het halve bouillonblokje. Pers er een teen knoflook over uit, laat nog even sudderen. Voeg de tofu toe. Laat alles, onder goed omscheppen, goed heet worden; de paksoi en taugé moeten beetgaar zijn. Zorg dat er voldoende vocht is om de rijst een beetje nattig te maken; zo niet, voeg extra water en bouillon toe.

Serveer met salade naar keuze (zie salades)
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Roerbakschotel met tofu"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>