Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: rijstschotel met kerrie en abrikozen

  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 2 uien
  • 2 middelgrote preien
  • bakje tofugehakt
  • zilvervliesrijst (300 gram)
  • ½ liter groentebouillon
  • eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels kerrie of kurkuma

Bereiding:
Snijd de abrikozen en ui en prei klein. Goed wassen.
Fruit de ui en de prei met de kerrie (of kurkuma) in de olijfolie
Voeg het tofu-gehakt toe en doe ook de rijst erbij (75 gram rijst per persoon)
Na ongeveer 5 minuten bakken worden de groentebouillon en de abrikozen toegevoegd en met het deksel op de pan wordt de rijst gaar gekookt (ongeveer 25 minuten)

Serveer met gekookte worteltjes als extra groente en een vruchtensalade (zie salades )
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Abrikozen met rijst"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>