Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept van Willemien Ingrediënten: Pasta met aubergine
 

  • Spaghetti.( Meergranen) of groene tagliatella
  • 250 gram Champignons
  • 1 Aubergine in blokjes gesneden
  • 3 (Vlees)tomaten.
  • 1 Ui.
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • Scheutje Rode wijn.
  • Provençaalse kruiden.
  • 3 Eieren.
  • Geraspte kaas.
  • 1 dl. Kwark
  • 1 dl. Zure room
  • 250 gram Tofugehakt.
  • Olijfolie

Bereiding:
Spaghetti/tagliatella koken volgens gebruiksaanwijzing.
Aubergineblokjes op hoog vuur rondom lichtbruin bakken
ui snipperen en fruiten.
Tofugehakt toevoegen en meebakken.
Tomatenpuree erbij en afblussen met rode wijn. Kruiden toevoegen.
In licht ingevette schaal eerst spaghetti, dan tofugehakt, aubergines en
champignons erop leggen.
SAUS MAKEN;
ca. 1 dl. zure room, 1 dl. kwark ca. 3 eieren en geraspte
kaas door elkaar mengen en erover strooien. Afdekken met
plakken tomaat en in voorverwarmde oven op 200*c in ca. 25 min. Goudgeel bakken
Bij serveren bestrooien met peterselie en geef er een tomatensalade bij. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Aubergine uit de oven met tagliatelli"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>