Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld 
 

 Ingrediënten stoofpotje met kikkererwten en pompoen:

  • Olijfolie 2 uien grof gesneden
  • 2 ons scharrelkipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 500 gram schoongemaakte pompoen in blokjes gehakt
  • 5 dl. groentenbouillon
  • 2 blikken kikkererwten (uitgelekt)
  • halve groene kool in smalle reepjes gesneden
  • couscous

 

Bereiding:

Bak kipfiletblokjes rondom bruin en de uien goudgeel in de olijfolie. 3 dl. bouillon en pompoenblokjes erbij en aan de kook brengen. Vuur laag en ongeveer 20 minuten laten pruttelen. Meng daarna de kikkererwten en de groene kool erdoor en laat nog 5 minuten stoven. Breng op smaak met tamari of shoyu en vers gemalen peper. Serveren met couscous en tomatensalade. Zie salades Couscous in schotel doen. Giet daarover 2 dl. groentenbouillon. Laat wellen tot al het vocht is geabsorbeerd. Druppel wat olijfolie over couscous en roer de couscous met een vork los en luchtig.

 

 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Kikkererwten en pompoen, stoofpotje"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>