Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  

Ingrediënten: Bloemkool met gepofte aardappel en stukje kipfilet
In principe is vlees geen onderdeel van het Houtsmullerdieet, maar volgens Houtsmuller en ook de lijst van Valstar mag je wel een enkele keer een stukje gevogelte.

Bereiding:
Breek de bloemkool in roosjes uiteen en was deze goed
Kook de bloemkool beetgaar in ruim water.
Wikkel naar behoefte een aantal aardappels in aluminiumfolie en pof deze in ongeveer 30 minuten in de oven (250 graden). Even checken met een breinaald of ze al gaar zijn.
Smeer de kipfilets in met een scheutje tamari en daarna met kerrie of kurkuma
Bak de kipfilets om en om in de olijfolie op matig vuur goudbruin.

Serveer de bloemkool met wat geraspte kaas erover die even gesmolten is op een laag vuur
Bij de gepofte aardappel eventueel kleine schijfjes roomboter die je kunt smelten op de aardappel. (is wel onnodig vet)
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Boerenkool met gepofte aardappel en stukje kipfilet"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>