Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Enchillada's met spinazie en tomatensaus

  • olijfolie extra vierge(zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 fijngesnipperde ui
  • bakje tofu gehakt
  • 1 theelepel tacokruiden
  • 500 gram spinazie vers of 300 gram diepvriesspinazie
  • 1 klein potje doperwtjes
  • tamari of shoyu
  • 2 eetlepels fijngehakt korianderblad
  • 4-6 bloemtortilla's (doorsnee 18 cm)
  • 21/2 dl. tomatensaus zonder toevoegingen
  • 50 gram geraspte jonge kaas 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden C.
Fruit de ui zachtjes glazig in de olijfolie
Voeg de tofugehakt toe en bak deze al roerend een minuut of vijf mee.
Voeg de goed gewassen en uitgelekte spinazie toe en laat deze in delen slinken.
Roer nu de doperwtjes erdoor en de koriander.
Verdeel dit mengsel over 4 tot 6 tortilla's (naar gelang de honger van de mensen, meestal is 1 tortilla genoeg voor 1
persoon) en rol de tortilla's op en leg ze in een heel licht ingevette ovenschaal.
Schenk de tomatensaus rondom de enchillada's en strooi de kaas erover.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak de enchillada's in ca. 20 minuten goudbruin.

Serveren met gemengde groene salade met gedroogde zontomaatjes en avocado erin verwerkt. Zie salades


Plaats een reactie ...

Reageer op "Spinazie , enchillada's met tomatensaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>