Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

Ingrediënten: Sojabrood met noten (8 personen) Bron: De natuurlijke keuken.

· 4 koppen gekookte sojabonen (zie onder)
· ½ kop gemalen walnoten
· ½ kop gemalen amandelen
· 1/3 kop sesamzaad
· 1/3 kop lijnzaad, 30 min. in warm water geweekt en uitgelekt
· 2 el olijfolie extra vierge (Uitgangspunten Houtsmullerdieet )
· 1 kop in stukjes gesneden selderie
· 1 kop in stukjes gesneden ui
· 1 tl paprikapoeder
· 1 tl oregano
· 1 tl gemalen komijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 gr. C. Wrijf de bonen door een zeef en vermeng ze met de walnoten, de amandelen, het sesamzaad en het lijnzaad. Verwarm de olie en bak de selderie en de uien tot ze zacht zijn. Voeg ze bij het bonenmengsel, samen met de overige ingrediënten. Druk het mengsel in een broodvorm en bak het een uur in de oven. 
(U kunt van het mengsel ook koeken maken en ze met een beetje olijfolie in een koekenpan bakken)
Het koken van gedroogde sojabonen: Doe de sojabonen in een pan met weekwater en genoeg extra water zodat ze bijna onder staan. Naar smaak eventueel zeezout toevoegen. Breng de bonen aan de kook en laat ze op een zacht pitje gaar koken in ca. 3-4 uur.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Sojabonenbrood voor 8 personen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>