Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

 Ingrediënten: gesauteerde andijvie met nieuwe aardappelen

  • Nieuwe aardappelen voor vier personen (biologisch)
  • 1,5 kg. Andijvie
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • tamari of shoyu
  • 8 scharreleieren
  • Extra: fruitsalade Zie salades

Bereiding:
Was en borstel de aardappels goed af en kook ze gaar in weinig water
Verhit de olijfolie met klontje roomboter en schep de andijvie daarin in gedeeltes en laat het steeds slinken. Andijvie moet wel knapperig blijven.
Voeg wat tamari of shoyu toe voor de smaak.
Kook de eieren hard of half naar eigen smaak.

Serveer aardappelen en andijvie samen met de eieren en fruitsalade. Zie salades.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Andijvie met nieuwe aardappelen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>